Νέο επεισόδιο στην «πατροκτονία» Λεπέν: Ο πατέρας μου είναι η …

Έξαλλη η Μαρίν από την απόφαση του Ζαν Μαρί να παραστεί στο «θερινό πανεπιστήμιο» του «Εθνικού Μετώπου»

«Ο Ζαν Μαρί Λεπέν είναι η δική μας μικρή "Femen"», εκστόμισε για τον γηραιό πατέρα της με ειρωνικό ύφος η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν. Η δήλωση της επικεφαλής του "Εθνικού Μετώπου" κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου ξαφνιάζοντας τους πάντες καθώς κανείς δεν περίμενε πως η Λεπέν θα συνέκρινε τον πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς με μία γυμνόστηθη ακτιβίστρια της οργάνωσης.

Ο ιδρυτής της γαλλικής Ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν, έκανε έξαλλη την θυγατέρα του όταν ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στο «θερινό πανεπιστήμιο» του κόμματος παρά το γεγονός ότι στις 20 Αυγούστου τον έδιωξε από το "Εθνικό Μέτωπο". Η θυγατέρα του θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι ο πατέρας της θα κλέψει την παράσταση βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα όσα θα ειπωθούν στο συνέδριο από τα στελέχη της Ακροδεξιάς. Χτες, ο Ζαν Μαρί Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα... πέρασμα από το "θερινό πανεπιστήμιο" του κόμματος που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Μασσαλία. 

«Πρόκειται για την ίδια μέθοδο, τη μέθοδο που ακολουθεί να παραβρίσκεται εκεί που δεν τον έχει προσκαλέσει κανείς ή που δεν εύχεται να τον δει κανείς, και να περιβάλλεται από κάμερες», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν για τον πατέρα της. 

Πάντως, η κόντρα των Λεπέν αποδίδει καρπούς στο ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο" αποδυναμώνοντας αισθητά το Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του Σοσιαλιστή προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, έχει καταβαραθρωθεί με το κυβερνών κόμμα να ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο επικράτησης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στην Προβηγκία, στη νότια Γαλλία, και στο Καλαί, στο Βορρά. Οι Σοσιαλιστές έρχονται και στις δύο περιφέρειες στην τρίτη θέση, πίσω από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, αλλά και το κεντροδεξιό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικανοί» του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί. 

Η επανασυσπείρωση των μελών και των στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος αποτέλεσε τον κεντρικό στόχο των εκδηλώσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο του ετήσιου «θερινού πανεπιστήμιου» του κόμματος, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Λα Ροσέλ της δυτικής Γαλλίας. Ωστόσο, οι εργασίες του θερινού πανεπιστημίου των Σοσιαλιστών κάθε άλλο παρά δικαίωσαν το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης «Να δράσουμε όλοι μαζί». Σε μια προσπάθεια κατευνασμού της αριστερής πτέρυγας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς «άδειασε» τον υπουργό Οικονομικών, Εμανουέλ Μακρόν, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να τεθεί υπό αναθεώρηση "το 35ωρο",  μία από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις προηγούμενων σοσιαλιστικών κυβερνήσεων. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του Σοσιαλιστικού Κόμματος παραμένει τεταμένη, εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Δεκεμβρίου, ενώ οι σύμμαχοί τους "Πράσινοι" προσανατολίζονται να κατέβουν αυτόνομα στις περιφερειακές εκλογές, οι οποίες θα αποτελέσουν πρόκριμα για τις προεδρικές εκλογές του 2017. 

Via: protothema.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~CMhEZ$6GE

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply