Οι γυμνόστηθες «αγανακτισμένες» Ουκρανές που θέλουν να έρθουν στην …


Η FEMEN είναι μία φεμινιστική οργάνωση, με έδρα το Κίεβο της Ουγγαρίας. Έχει γίνει διεθνώς γνωστή για τις γυμνόστηθες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει, σχετικά με διάφορα κοινωνικά θέματα.


Πρόσφατα, οι topless Ουκρανές κατάφεραν να «κλέψουν» τις εντυπώσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, διαδηλώνοντας εναντίον της οικονομικής ελίτ του πλανήτη – φυσικά…. χωρίς ρούχα.

Η Ίνα Σεφτσένκο, εκπρόσωπος της οργάνωσης, μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής» για τα σχέδια των Ουκρανών ακτιβιστριών να έρθουν στην Ελλάδα και να συμπαρασταθούν στο λαό μας για τα προβλήματα που περνάει. Η ίδια αναφέρει ότι το να επισκεφτούν τη χώρα μας είναι το «όνειρό» τους, ώστε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό μας, αλλά και να γνωρίσουν το Λουκάνικο.«Τον λατρεύουμε αυτό το σκύλο, μας έχει τρελάνει» αναφέρει η 21χρονη ακτιβίστρια, η οποία σημειώνει ότι ελπίζει πως με τη δημοσιοποίηση της επιθυμίας των FEMEN ο κόσμος θα ευαισθητοποιηθεί και θα τις βοηθήσει να πραγματοποιήσουν το… όνειρό τους αυτό.

Η φεμινιστική οργάνωση FEMEN ιδρύθηκε στην Ουκρανία το 2008 από την Άννα Γουτσόλ. Στην αρχή το κίνημα έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στη χώρα, δραστηριοποιούμενο κυρίως σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών και καταπολέμησης του σεξοτουρισμού, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της τελικής φάσης του EURO 2012, μάλιστα -που θα πραγματοποιηθεί και στην Ουκρανία- κάποιες ακτιβίστριες της οργάνωσης γδύθηκαν έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, κρατώντας πλακάτ τα οποία έγραφαν «να μη μετατραπεί η Ουκρανία σε μπ….ο», αντιδρώντας έτσι στα σχέδια της UEFA να νομιμοποιήσει την πορνεία στη χώρα πριν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Τελευταία, ξεκίνησαν τη διεθνή τους δραστηριοποίηση, ασχολούμενες με ευρύτερα θέματα, όπως π.χ. η απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Λευκορωσία, ενώ, πρόσφατα, μετά τη σύλληψή της στο πλαίσιo διαμαρτυριών κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός κέρδισαν και πάλι ιδιαίτερη δημοσιότητα…

Τώρα θέλουν να βοηθήσουν και τους Έλληνες…. Τι λέτε; Θα τις υποδεχθούμε θερμά στη χώρα μας;

Πηγή: Ethnos

<!--

-->

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

3 σχόλια

  1. Με τα ποιά?

  2. Ο/Η Άγγελος Σφακιανάκης λέει:

    @Καλή η συμπαράσταση αλλά και λίγο παραπάνω στήθος δεν θα έβλαπτε κανέναν.

  3. Ο/Η γιαννης καραγιαννης λέει:

    ολοι στο αεροδρομιο να τις υποδεχθουμε με τα π****α μας,αποξω!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: digitallife.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~fZEHQ$Yn

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply