Ουκρανία: Γυμνόστηθη διαδηλώτρια προκαλεί φθορές στο τρόπαιο του Euro

Mία από τις ακτιβίστριες του γυναικείου φεμινιστικού κινήματος Femen συνελήφθη στην Ουκρανία, όταν σκοπίμως έριξε το τρόπαιο του Εuro 2012 στο έδαφος. Το αποτέλεσμα ήταν το Κύπελλο να υποστεί φθορές, η ακτιβίστρια να συλληφθεί, ενώ αποκλείστηκε η εξέδρα επίδειξης του Κυπέλλου.

H Femen αντιτίθεται στη διοργάνωη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι θα ενισχύσει τον σεξουαλικό τουρισμό και τη διάδοση του αλκοόλ στη χώρα.

Το τρόπαιο του Euro 2012 παρουσιάστηκε στο Κίεβο πανηγυρικά στις 11 Μαΐου και τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της χώρας, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί έως τις 13 Μαΐου να φωτογραφηθεί μαζί του. Κατόπιν, το τρόπαιο θα παρουσιαστεί σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Με τη διοργάνωση, η ουκρανική κυβέρνηση επιδιώκει να δείξει ότι η Ουκρανία είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα, αναπόσπαστο μέρος της Ενωμένης Ευρώπης, ωστόσο η φυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο έχει προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Via: skai.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~LllLH$ua

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply