Topless feministe valt EK-trofee aan

12 mei 2012, 21:03

Topless feministe valt EK-trofee aan

Een jonge vrouw die lid is van de feministische groep Femen heeft zaterdag in het Oekraïense Kyiv geprobeerd om de EK-trofee te beschadigen. Politieagenten konden haar nog net op tijd stoppen.

Het incident gebeurde op het Plein van de Onafhankelijkheid in de Oekraïense hoofdstad, waar de beker voor de eindwinnaar van het EK tijdelijk wordt tentoongesteld. Yulia Kovachik, een 23-jarige vrouw, slaagde erin om de trofee even vast te grijpen, maar agenten konden haar op tijd stoppen.

De vrouw was topless tijdens haar actie en had ‘Fuck Euro-2012’ op haar buik geschreven. De trofee bleek achteraf licht beschadigd. Kovachik werd opgepakt en omhuld door een EK-spandoek weggeleid.

Prostitutie

Het is niet de eerste keer dat Femen in het nieuws komt met een actie die letterlijk weinig om het lijf heeft. De groep is tegen het EK in Oekraïne, dat samen met Polen deze zomer het gastland is. Het voetbalkampioenschap met de bijbehorende supportersinvasie zal de prostitutie in het land doen stijgen, zo menen ze.

Belga

Foto: Reuters
Kalooga


Via: zita.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SAAAi$tH

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply