Ο ιδρυτής των γυμνόστηθων ακτιβιστριών Femen είναι άνδρας

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μια γυναίκα. 

Πίσω όμως από ένα επιτυχημένο ακτιβιστικό κίνημα γυναικών, κρύβεται ένας άνδρας που ακούει στο όνομα Βίκτορ Σβιάτσκι.

Το κίνημα Femen έχει προκαλέσει αίσθηση με την ημίγυμνη δράση του. Οι γυναίκες που το απαρτίζουν μελετούν τα "χτυπήματα" τους και βρίσκονται πάντα στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή. Ακόμα κι αν η δράση τους λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια συνάντησης του Πούτιν με τη Μέρκελ. Η οργάνωση του κινήματος όμως, ανήκει σε έναν άνδρα.

Η είδηση ήρθε μόλις στη δημοσιότητα την Τετάρτη κατά την προβολή ταινίας αφιερωμένης στις Femen.

Το φιλμ που τιτλοφορείται (με σαρκαστική διάθεση) "Η Ουκρανία δεν είναι μπ.....λο", είχε την τιμητική του την Τετάρτη στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου και προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού.

Εκεί αποκαλύφθηκε πως πίσω από τη Femen κρύβεται ένας άνδρας, ο Βίκτορ Σβιάτσκι (Victor Svyatski), ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας λόγω του συμβουλευτικού ρόλου του στην οργάνωση.

Το ντοκιμαντέρ ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού στο Φεστιβάλ και έρχεται σε μια εποχή όπου η ομοφοβία και η καταστολή της διαφορετικότητας "σφίγγει" ολοένα και περισσότερο στον Δυτικό κόσμο και ακόμα περισσότερο στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ουκρανική φεμινιστική οργάνωση με τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες που έχει σαν έδρα της το Παρίσι, "αποστολή μας είναι η διαμαρτυρία, όπλα μας είναι τα γυμνά μας στήθη".

περισσότερα
pestanea

Via: newsnow.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~3VTYM$4AG

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply