Σεξιστικός λόγος από την "Καθημερινή"

Τη σεξιστική επίθεση του δημοσιογράφου Στέφανου Κασιμάτη, γνωστού ως «Φαληρέα» από τις σελίδες της «Καθημερινής», σε ακτιβίστριες και γυναίκες πολιτικούς καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Το σεξιστικό άρθρο, με τίτλο "Προς ένα νέο ΕΑΜ", δημοσιεύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2015.

Ο Σύλλογος αναφέρεται κατ' αρχήν, στο πρώτο σχόλιο, στη διαμαρτυρία των Femen με αφορμή τη δίκη του... «Γκομενίκ» Στρος - Καν, όπως τον αναφέρει: Στον απόηχο μίας σειράς ειδεχθών έμφυλων σεξουαλικών εγκλημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως των ομαδικών βιασμών στην Ινδία και του βιασμού και της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Ε. Ασλάν στην Τουρκία, πιστεύουμε ότι η χρήση προβολών της "παραδειγματικής τιμωρίας" των "υστερικών" και "αντιπαθέστατων" Femen από το "αρσενικό" Ντομινίκ Στρος Καν, με τρόπο "που δεν θα μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους για τρεις μέρες", απέχει πολύ από πνευματώδες σχόλιο. Αντιθέτως αγγίζει τα όρια της απενοχοποίησης των πράξεων αυτών.

Με δεύτερο σχόλιο αναφέρθηκε στη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα, μπερδεύοντας τη Νάντια Βαλαβάνη, χωρίς η ίδια να έχει καμία αρμοδιότητα γι' αυτό. Όπως σημειώνει με σαρκασμό ο Σύλλογος: Όσον δε αφορά τη σύγκριση της "φάτσας" της Αμάλ Αλαμουντίν και της Νάντιας Βαλαβάνη, δεν μπορούμε παρά να τον συγχαρούμε για τη στροφή στην καριέρα του από πολιτικός συντάκτης σε πρόεδρο επιτροπής καλλιστείων, πιστεύοντας ότι ανταποκρίνεται πλήρως στο επίπεδο του πολιτικού και ιστορικού του λόγου.

 

Α.Γ.Ν.

Via: avgi.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~U5ntH$5w4

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply