Στρος-Καν: «Δεν γνώριζα ότι ήταν ιερόδουλες»

ΛΙΛΛΗ. Στο εδώλιο ποινικού δικαστηρίου της Λίλλης στη βόρεια Γαλλία βρέθηκε χθες ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ένας από τους 14 κατηγορούμενους σε υπόθεση μαστροπείας. Ο πάλαι ποτέ τσάρος της οικονομίας και υπουργός του σοσιαλιστικού κόμματος εμφανίσθηκε νευρικός την ώρα που ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβαζε επιστολή του. Σε αυτή, ο DSK -όπως είναι γνωστός στους Γάλλους- υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες στα οργιώδη πάρτι του ξενοδοχείου «Κάρλτον» της Λίλλης ήταν ιερόδουλες, ενώ στον επίλογο κατέληγε λέγοντας ότι «δεν διέπραξα κάποιο έγκλημα ή αδίκημα».

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τον εισαγγελέα, ο Στρος-Καν υποστήριξε ότι τα «σεξ πάρτι», στα οποία συμμετείχε ήταν λίγα. Η υπεράσπιση του 65χρονου οικονομολόγου αποσκοπεί να τον εμφανίσει ως ακόλαστο, που επιδιδόταν σε όργια με συναινετικούς ενήλικες, που αγνοούσε ότι οι παρτενέρ του ήταν πόρνες.

Η ενόχληση του Στρος-Καν ήταν, όμως, εμφανής κατά τη διάρκεια της κατάθεσης μίας εκ των ιεροδούλων σε όργιο του «Κάρλτον». Η νεαρή γυναίκα διηγήθηκε κλαίγοντας πώς ο 65χρονος την υποχρέωσε σε παρά φύσιν συνουσία, παρά την αρχική της άρνηση και τις προσπάθειές της να τον απωθήσει. «Κατάλαβε ότι δεν ήθελα. Εκλαιγα και πονούσα πολύ. Δέχθηκα τελικά να το κάνω γιατί χρειαζόμουν τα χρήματα» κατέθεσε η νεαρή γυναίκα. Παρότι η γυναίκα κατέθεσε ότι η ένδυσή της ήταν σοβαρή, η παρουσία προκλητικά ενδεδυμένων «συναδέλφων» της, αλλά και το γεγονός ότι η βραδιά είχε διοργανωθεί από το γνωστό μαστροπό Ντοντό λα Σομίρ (Ντοντό ο Σαλαμούρας), θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει υπόνοιες στον Στρος-Καν για την ιδιότητά της.

Στο εδώλιο, εκτός του DSK, βρίσκονται άλλοι 14 κατηγορούμενοι, μεταξύ τους και ο διαβόητος Ντοντό. Η παρουσία του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ προσέλκυσε χθες πλήθη δημοσιογράφων στη Λίλλη.

Την ώρα που ο DSK έφθανε στο δικαστικό μέγαρο, γυμνόστηθα μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης «Femen» όρμησαν στο αυτοκίνητό του, φωνάζοντας συνθήματα, προτού απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η δίκη του Στρος-Καν είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στην κατάπτωσή του, από την εποχή που θεωρείτο φαβορί για τη γαλλική προεδρία με το σοσιαλιστικό κόμμα απέναντι στον τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Η Γαλλία είχε παρακολουθήσει έκπληκτη τη σύλληψή του τον Μάιο του 2011 στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού της καμαριέρας Ναφισατού Ντιαλό, σε ξενοδοχείο της πόλης. Παρά την απόρριψη των ποινικών κατηγοριών εις βάρος του, ο DSK προέβη σε πολυδάπανο εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ντιαλό, ώστε να αποφύγει πολύκροτη δίκη στα αμερικανικά αστικά δικαστήρια. Η υπόθεση οδήγησε στη διάλυση του γάμου του με τη δημοσιογράφο Αν Σενκλέρ, η οποία είχε επιβαρυνθεί με τα έξοδα αυτά.

Ο Στρος-Καν θα έχει τρεις ημέρες στη διάθεσή του, ώστε να αντικρούσει τις κατηγορίες της εισαγγελίας, που θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι αυτός ήταν ο διοργανωτής και εντολέας οργίων σε Λίλλη, Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη.

Εως και 10 έτη

Σε περίπτωση καταδίκης του για «διακεκριμένη μαστροπεία», ο Στρος-Καν μπορεί να καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης, που φθάνει τα δέκα έτη. Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι ο επιφανής κατηγορούμενος δεν γίνεται να αγνοούσε την ιδιότητα των γυναικών στα όργια και ότι προσέφερε το διαμέρισμά του για τα «πάρτι» αυτά. Οι «διευκολύνσεις» αυτές απειλούν να οδηγήσουν στην καταδίκη του Στρος-Καν.

Παρότι η πορνεία είναι νόμιμη στη Γαλλία, η μαστροπεία καθιστά ποινικό αδίκημα.

Via: kathimerini.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~yytvV$5qG

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply