Την τουρκική αστυνομία καταγγέλλουν οι Ουκρανές FEMEN

Την περασμένη εβδομάδα οργάνωσαν μια διαμαρτυρία στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών στις μουσουλμανικές και ανατολικές χώρες.

Όμως, οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες γρήγορα βρέθηκαν κυριολεκτικά στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας, τη στάση της οποίας τώρα καταγγέλλουν.

«Η αστυνομία επενέβη αμέσως μόλις αρχίσαμε τη διαμαρτυρία μας σε πλατεία της Κωνσταντινούπολης. Μας άρπαξαν από τα χέρια και τα πόδια και μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα», λέει η Ίνα Σεβτσένκο.

«Εκεί, περιμέναμε για επτά ώρες μέχρι να μας αναγκάσουν να υπογράψουμε μια δήλωση γραμμένη σε γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε. Δεν έκαναν καν τον κόπο να μας εξηγήσουν», προσθέτει η Ουκρανή.

Στη συνέχεια, οι ακτιβίστριες μεταφέρθηκαν στο τμήμα Αλλοδαπών, όπου τους επετράπη να μιλήσουν «ελάχιστα» με τους δικηγόρους τους.

femen3

Οι αστυνομικοί επέμεναν να τους μιλούν στα τουρκικά, παρόλο που οι Ουκρανές δήλωσαν ότι καταλαβαίνουν μόνο ρώσικα και αγγλικά.

«Όταν θέλησαν να μας βάλουν σε κελιά για τη νύχτα, αντισταθήκαμε γιατί δεν ξέραμε πού μας πήγαιναν με τη βία», υποστηρίζει η ίδια ακτιβίστρια. Την επόμενη ημέρα απελάθηκαν και τους επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στη χώρα για ένα χρόνο.

Οι ακτιβίστριες υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά της τουρκικής αστυνομίας είναι ενδεικτική του βαθμού δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα.

«Για παράδειγμα, κανένας δεν μας άγγιξε όταν διαδηλώναμε σε Γαλλία και Ελβετία. Στην Ιταλία, τεθήκαμε υπό κράτηση όμως μας άφησαν αμέσως. Οι διαμαρτυρίες μας σε Ρωσία και Τουρκία αποδείχτηκαν προβληματικές», είπε η Σεβτσένκο.

Via: newsbomb.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~p239D$jK

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply