Belgische Femen-afdeling stopt


Belgische Femen-afdeling stopt

De Belgische tak van Femen, een organisatie die vooral bekendheid verwierf omdat de leden met ontblote borsten deelnemen aan protestacties, houdt ermee op. Dat heeft de organisatie dinsdagnamiddag op haar Facebookpagina aangekondigd en werd bevestigd door woordvoerster Margo Fruitier.

"Wij kondigen aan dat Femen België ermee ophoudt. We hebben deze beslissing unaniem genomen wegens onenigheid over de interne organisatie binnen de internationale beweging Femen. We hebben nergens spijt van, we hebben al onze acties oprecht gevoerd. Er is geen sprake van dat wij de strijd staken, we gaan het gevecht verder aan, maar op een andere manier. Vive la Révolution!", klinkt het op de Facebookpagina van Femen België.

De Belgische manifestanten van Femen voerden op 4 april 2013 voor het eerst actie in ons land. Dat gebeurde voor een moskee in Brussel. De Belgische tak telde op dat moment slechts vijf leden, maar kreeg al snel meer aanhang. Op 24 april lieten ze van zich horen met protest tegen aartsbisschop Léonard in de ULB (foto's). Twee maanden later, op 25 juni, klommen drie activisten nog op de wagen van de Tunesische premier Ali Larayedh, die op bezoek was in Brussel, uit protest tegen de veroordeling van drie buitenlandse Femen-activistes door een Tunesische rechter.

Belga

Via: zita.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~LMhEZ$4Bq

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply