Bezárják a melegeket Marokkóban

Négy hónap börtönbüntetésre ítéltek két férfit Marokkóban. A bűnük az volt, hogy nyilvánosan csókolóztak a fővárosban, Rabatban.

A világon jelenleg csaknem nyolcvan országban büntetik a homoszexualitást. Közéjük tartozik az észak-afrikai állam, ahol akár három év börtönt is kaphat az, aki “nem megfelelően” viselkedik.

Nemrég két Femen-aktivistát tartóztattak le, akik meztelenül tüntettek a marokkói melegek jogaiért. Egy marokkói újság pedig címlapján foglalkozott a hmoszexualitás problémájával. A Marocco Hebdo legutóbbi száma “Megégessük-e a melegeket?” főcímmel jelent meg. A lap az eset után kénytelen volt visszavonni az inkriminált számot és bocsánatot kérni – persze nem a meleg közösségtől, hanem a téma felvetése miatt háborgó olvasóktól.

Via: hu.euronews.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~RndiJ$6Bw

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply