Blote protestborsten bij moslimbijeenkomst

De topless demonstranten van FEMEN hebben dit weekend weer eens toegeslagen. Deze keer verstoorden de dames een toespraak van twee imams tijdens een moslimbijeenkomst in het Franse Pontoise.

De toespraak ging net over de positie van de vrouw binnen de islam toen de twee boze vrouwen topless het podium op stormden. Ze hadden teksten als 'niemand onderdrukt mij' op hun torso geschreven en riepen leuzen als "Niemand onderdrukt mij, niemand bezit mij, ik ben mijn eigen profeet". Deze onderbreking van het programma voor een stukje vrijheid van meningsuiting werd uiteraard niet gewaardeerd en de dames werden al snel hardhandig van het podium gedonderd. Vervolgens besloten enkele mannen de dames nog te slaan en trappen.

Lees ook: Marokko schopt zoenende activisten Femen land uit

De dames werden uiteindelijk vastgehouden door de beveiliging tot de politie arriveerde om ze te arresteren. Een fotograaf die aanwezig was bij de bijeenkomst werd volgens Buzzfeed door de beveiliging gedwongen om zijn foto's te wissen, maar natuurlijk verschenen er wel beelden van de actie op internet.

 

Via: spitsnieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~gAAAi$6H8

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply