Davosban balhéztak a femenes lányok

A Femen ukrán nőjogi szervezet félmeztelen aktivistái a 43. Világgazdasági Fórumnak otthont adó kongresszusi központ bejárata előtt tüntettek a svájci Davosban 2013. január 26-án. A davosi találkozó idén január 23-27-ig tart.

A fiatal ukrán nők a mínusz 6 fokos hidegben félmeztelenül másztak fel a tanácskozásnak helyet adó kongresszusi központ kerítésére. Felsőtestükön "SOS Davos" volt olvasható, kezükben pedig rózsaszínű füstöt kibocsátó fáklyákat tartottak. A jelszóval a világon szegénységben élő nők millióinak sorsára akarták felhívni a figyelmet.


K  AP20130126008

A feministák akciója gyorsan véget ért, a graubündeni kanton rendőrsége gyorsan intézkedett, és a legközelebbi őrszobára szállította a sikoltozó, rúgkapáló nőket. Személyi adataik felvétele után szabadon távozhattak - közölte Thomas Hobi rendőrségi szóvivő.

Pénteken a Greenpeace huszonöt aktivistája szállta meg a Shell egyik benzintöltő állomását Davosban, hogy tiltakozzék a holland-angol kőolajipari óriásvállalat arktiszi fúrási tervei ellen. Akkor a Németországból, Franciaországból, Olaszországból, Svájcból és Dél-Afrikából érkezett környezetvédők hozzáláncolták magukat a benzinkutakhoz, és három tonna jeget szórtak szét a töltőállomás területén.

Via: index.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~CSKLf$2AI

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply