Demonstranten Wit-Rusland opgepakt

De politie van de Wit-Russische hoofdstad Minsk heeft maandag tientallen demonstranten opgepakt. De betogers hadden de verjaardag van de herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko aangegrepen om te protesteren tegen diens autocratische bewind. Ook drie actievoerders van de Oekraïense vrouwenbeweging Femen werden aangehouden toen zij uit protest hun borsten ontblootten voor het hoofdkwartier van de Wit-Russische KGB.

De demonstranten verzamelden zich maandag op het centrale plein in de hoofdstad. Ze brandden kaarsen en droegen foto's mee van mensen die bij de protesten tegen de herverkiezing van Loekasjenko, precies een jaar geleden, zijn opgepakt en sindsdien achter de tralies zitten. De politie greep al snel in en hield een dertigtal betogers aan. Volgens de mensenrechtenorganisatie Vesna zijn sommige van hen mishandeld.

De politie stelde de gearresteerde leden van Femen na enkele uren op vrije voeten. Enkele verslaggevers die tegelijkertijd werden ingerekend zitten nog wel vast.


Demonstranten Wit-Rusland opgepakt (Foto: Novum)

delen
|

eKudos
nujij


Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: frontpage.fok.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~lyIP8$Mq

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply