EK-beker weer aangevallen door topless activiste

Dit meldt De Telegraaf. De 21-jarige vrouw had haar haren voor de bijzondere gelegenheid donker geverfd en wachtte in een rij met een medeactiviste om met de EK-bokaal, ditmaal gevestigd in Dnjepropetrovsk in het zuidoosten van Oekraïne, op de foto te kunnen. De twee dames ontblootten hun bovenlichaam met daarop de slogan 'Fuck Euro 2012'. Sjevtsjenko dook naar de beker, maar werd net als haar medeactiviste door beveiligers verwijderd en later aangehouden.

Anderhalve week geleden haalde activiste Joelia dezelfde stunt uit in Kyiv. Zij kreeg een boete van omgerekend twaalf euro. Femen weigert aan het bedrag te voldoen. De actiegroep protesteert tegen het EK 2012 in Polen en Oekraïne, omdat het de problemen met prostitutie en vrouwenhandel zou verergeren.

Via: elfvoetbal.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~E3vWF$xn

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply