Elmenekültek a félpucér feministák

A szervezet honlapján megjelentek szerint Olekszandra Sevcsenko, Anna Gucol és Jana Zsdanova azért hagyták el az országot, mert féltik életüket és szabadságukat. A közlemény hozzátette, hogy a három feminista jogvédő folytatja tevékenységét Európában.

Sevcsenko már kedden bejelentette, hogy a nőjogi mozgalom felfüggeszti ukrajnai tevékenységét és elhagyja az országot az aktivistáit ért sorozatos támadások miatt. A kijevi rendőrség aznap azt közölte, hogy fegyvereket találtak a Femen irodáinak átkutatásakor. A szervezet tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy a fegyvereket a hatóságok helyezték el irodáiban.

A rendőrség szombaton úgy nyilatkozott, hogy az aktivistákat ebben az ügyben csak tanúként kezelik, és szabadon mozoghatnak az országban. A szervezet székhelye tavaly óta Párizsban van.

Via: hir24.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Iq7ci$47n

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply