Félmeztelen feministák tiltakoztak Putyin szavazása után

Meztelen felsőtesttel tiltakozott a Femen ukrán mozgalom három női aktivistája vasárnap Moszkvában abban a szavazóhelyiségben, ahol azelőtt nem sokkal Vlagymir Putyin kormányfő, az elnökválasztás nagy esélyese adta le voksát.

A fiatal lányok testükre azt írták, hogy "Lopnék Putyinért, "Tolvaj". A meglepő akcióikról ismert mozgalom aktivistáit a rendőrök és a biztonsági erők gyorsan őrizetbe vették őket. Erre az is indokul szolgált, hogy a lányok el akarták vinni azt a szavazóurnát, amelybe Putyin szavazatát bedobta.

Fotó: MTI/EPA/Illia Varlamov

Dmitrij Peszkov miniszterelnöki szóvivő "fiatal bolondok" akciójának minősítette a történteket. Hangoztatta, hogy szerinte az aktivisták a "romantika szellemében" élnek.

Fotó: MTI/EPA/Szergej Csirikov

Az orosz miniszterelnök egyébként nem sokkal korábban feleségével, Ljudmilával együtt szavazott az irodában. A politikus újságíróknak azt mondta, hogy jól aludt az éjszaka, reggel sportolt és csak ezt követően indult el. Reményét fejezte ki, hogy a választásokon sokan vesznek részt, és felelősségteljesen voksolnak.

Oroszágban több pontján máris számos választási visszaélésről számoltak be. Az ellenzéki Jabloko párt internetes oldalán azt állította:  a távol-keleti Vlagyivosztok 155. számú választási irodájában egyes szavazók megérkezésükkor meglepve hallották, hogy ők már leszavaztak. Egy internetező azt írta, hogy a dél-oroszországi Rosztov-na-Donuban a helyi választási bizottság egy tagja, akinek azt volt a feladata, hogy egy börtönbe eljuttassa a szavazóurnát, hirtelen mozdulattal 30 szavazólapot dobott be a ládába.

A Golosz jogvédő szervezet és a Forbes amerikai magazin orosz kiadásának közös internetes oldalán már sok beszámoló van visszaélésekről.

Mihail Kaszjanov ellenzéki politikus, aki Putyin korábbi elnöksége idején kormányfő volt, volt felettesére célozva vasárnap közölte: "a mostani elnökválasztás nem szabad... nem fogjuk törvényesnek elismerni az elnököt".

Via: hvg.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~P9YdL$g7

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply