Femen: «Κρυφτοκυνηγητό» με την αστυνομία στους δρόμους του …

Από το Δικαστικό Μέγαρο του Παρισιού, στην ιρανική πρεσβεία του Βερολίνου και στον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, οι φεμινίστριες Femen πραγματοποίησαν τριπλή γυμνόστηθη «επίθεση» μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι διαδηλώτριες που έχουν γίνει γνωστές για τις ιδιαίτερα αποκαλυπτικές διαμαρτυρίες τους σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και έχουν ασκήσει δριμεία κριτική κατά του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και άλλων διεθνών ηγετών, βγήκαν για μία ακόμα φορά από τα ρούχα τους.

Πριν λίγες ημέρες, μία ομάδα 25 μελών της οργάνωσης μαζί με την επικεφαλής τους, Ίνα Σεβτσένκο, πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Παρισιού επειδή επιβλήθηκαν ποινές κατά συναδέλφων τους για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Οι γυναίκες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Είμαι φεμινίστρια όχι επιδειξίας», «Το κορμί μου είναι το μανιφέστο μου», «Η γύμνια μου είναι η ελευθερία μου», «Θάνατος στην πατριαρχία», ενώ φώναζαν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου.

Όταν στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι νεαρές «αμαζόνες» πρόβαλαν αντίσταση όπως άλλωστε συνηθίζουν και διαλύθηκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας ώστε να αποφύγουν να συλληφθούν. Πράγματι, το έργο των Γάλλων αστυνομικών αποδείχθηκε δύσκολο, καθώς χρειάστηκε χρόνος και κόπος για να περάσουν χειροπέδες στις ατίθασες νεαρές, οι οποίες στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Δύο ημέρες αργότερα, δύο μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης αιφνιδίασαν τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, την ώρα που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει δηλώσεις σε δημοσιογράφους για το θάνατο του νεαρού ακτιβιστή Ρεμί Φρεζ σε επεισόδια με τις αστυνομικές αρχές.

Τη στιγμή, λοιπόν, που ο πρόεδρος της Γαλλίας ετοιμαζόταν να μιλήσει στις τηλεοπτικές κάμερες μία γυμνόστηθη νεαρή τον πλησίασε, ωστόσο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι άνδρες ασφαλείας του Ολάντ την απομάκρυναν. Βέβαια, τη θέση της πήρε μία δεύτερη γυναίκα, η οποία φώναξε στον πρόεδρο της Γαλλίας «Δεν είμαστε επιδειξιομανείς, είμαστε φεμινίστριες», αναφερόμενη και πάλι στην περίπτωση των ποινών που επιβλήθηκαν στις συναδέλφους τους.

Ο Ολάντ, πάντως που είναι συνηθισμένος στις… εκδηλώσεις αγάπης των γυναικών, με απόλυτη ψυχραιμία και ένα πλατύ χαμόγελο, απάντησε στις νεαρές λέγοντας: «Είστε φεμινίστριες, σας καταλαβαίνω».

Την ίδια ώρα, στην πρεσβεία του Ιράν στο Βερολίνο, μία ακόμα ομάδα από την οργάνωση Femen διαδήλωσε έπειτα από την εκτέλεση της 26χρονης Ιρανής, Ρεϊχανέχ Τζαμπάρι, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία του βιαστή της και έγινε σύμβολο για την αντίσταση στους απάνθρωπους ισλαμικούς νόμους που επικρατούν στη χώρα.

Έτσι, τρεις νεαρές φορώντας μαύρη μαντίλα και φέροντας συνθήματα στο στήθος τους όπως «ο νόμος της σαρία», «ανθρώπινα δικαιώματα», «fuck σαρία» και το όνομα της άτυχης 26χρονης που απαγχονίστηκε, συγκεντρώθηκαν έξω από την ιρανική πρεσβεία της Γερμανίας. Μάλιστα, για να στείλουν ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα πέρασαν στο λαιμό τους σχοινιά που παραπέμπουν στην αγχόνη στην οποία οδηγήθηκε η νεαρή Ρεϊχανέχ, παρά τις εκκλήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και των Ηνωμένων Εθνών να μην πραγματοποιηθεί η εκτέλεση. Η διαδήλωση τερματίστηκε έπειτα από τη δυναμική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και οι νεαρές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: gr.celebrity.yahoo.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~fSKKf$5WS

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply