Femen-activiste Amina blijft in cel, maar niet vervolgd voor smaad

De Tunesische rechtbank heeft beslist om de Femen-activiste Amina Sbouï niet langer te vervolgen voor het beledigen van een cipier. De activiste moet wel in de gevangenis blijven zitten omdat ze het woord Femen op de muur van een kerkhof heeft geschreven, zo zegt haar advocaat.

Haar buitenvervolgingstelling wegens smaad wordt door advocaat Ghazi Mrabet als een "overwinning" omschreven. "Het gerecht begint eindelijk te begrijpen dat ze onterecht vervolgd wordt", verklaarde hij.

Amina zorgde in maart voor ophef in Tunesië door op haar Facebookpagina met ontblote borsten actie te voeren - het handelsmerk van Femen. Op 19 mei werd ze opgepakt omdat ze het woord "Femen" had geschreven op de muur van een kerkhof in Kairouan, in het centrum van het land.

Nadat ze in de gevangenis feiten van foltering had aangeklaagd, diende een cipier een klacht wegens smaad tegen haar in. Ze moest in M'saken - op 150 kilometer van de hoofdstad Tunis - voor de rechtbank verschijnen. De verdediging had om een vrijspraak gevraagd wegens "zware procedurefouten".

Via: demorgen.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~oIwTV$3q8

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply