Femen-activiste krijgt politiek asiel in Frankrijk

De autoriteiten hadden de aanvraag van de 23-jarige vrouw aangenomen, omdat ze in de ex-Sovjetrepubliek politieke vervolging riskeerde. Dat deelde de activistengroep Femen op haar website mee, met een kopie van het bevestigingsschrijven van de Franse vluchtelingendienst Ofpra, gedateerd van 9 april 2013.

De vluchtelingendienst mag de informatie die vertrouwelijk is niet bevestigen, schrijft de Franse krant Le Figaro.

‘De aanvraag was een strategische keuze’, zegt Sjevtsjenko. ‘Om de beweging te ontwikkelen hebben we een plaats nodig, een land.’ De vrouwenactivistengroep Femen, bekend door hun topless-protesten, had zijn hoofdkwartier al in Parijs gevestigd.

Sjevtsjenko, die een van de leidsters is, had op 17 augustus 2012 in Kyiv een houten kruis ter nagedachtenis aan de stalinistische repressie met een kettingzaag geveld. Daarmee protesteerde ze tegen de Russisch-orthodoxe kerk en de veroordeling van drie leden van de Russische vrouwenband Pussy Riot.

De Oekraïense president Viktor Janoekowitsj had een strenge straf tegen Sjevtsjenko gevorderd, die daarop met een toeristenvisum naar Frankrijk was afgereisd.

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~GkUVc$3ZH

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply