Femen-activiste vast na diefstal Jezusbeeld

Het Vaticaan heeft een activiste van de vrouwenrechtenbeweging Femen opgepakt. De vrouw ontblootte op Eerste Kerstdag haar borsten in de kerststal op het Sint-Pietersplein en nam vervolgens het beeld van Jezus weg uit de kribbe. Ze is verhoord en zal worden voorgeleid.

De vrouw, een Oekraïense, wordt beschuldigd van diefstal en van aanstootgevend gedrag.

De activiste griste het beeld weg, een uur nadat paus Franciscus zijn zegen over de kerststal had uitgesproken en het beeld had gekust. Op haar borsten stond geschreven: "God is een vrouw." Een bewaker bedekte meteen de borsten van de Oekraïense met zijn cape.

'Krenking'

Het Vaticaan neemt het incident hoog op vanwege de plaats van de diefstal. Volgens een woordvoerder was de actievoerster duidelijk van plan de religieuze gevoelens van talloze mensen te krenken. Hij voegde eraan toe dat drie leden van Femen de afgelopen maand al verschillende keren hun borsten hebben laten zien op het Sint-Pietersplein. 

Femen zegt dat de campagne tegen het Vaticaan is bedoeld om aandacht te vragen voor het eeuwenoude standpunt van het Vaticaan dat het lichaam van een vrouw slechts is bedoeld om kinderen te baren. De beweging vindt dat een vrouw bovendien het recht heeft op een abortus. 

Topless acties

De radicale vrouwenbeweging is in 2008 begonnen vanuit Oekraïne en strijdt met topless acties tegen sekstoerisme, vrouwenonderdrukking, seksisme, religieuze instituties en homohaat. De organisatie heeft tegenwoordig zijn hoofdkwartier in Parijs. 

Via: nos.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~tv9CR$5iq

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply