Femen-protest mot Putin i Milano

Två aktivister från den ukrainska feministiska organisationen Femen genomförde på torsdagsförmiddagen en protest i Milano. Aktivisterna, varav den ena var grundaren Inna Shevchenko, demonstrerade mot Putin, som ska närvara vid det politiska toppmöte som hålls i staden, med budskapet: "Sluta ignorera den ukrainska blodspillan".

Med bara bröst hällde aktivisterna rödvin, som skulle symbolisera det ukrainska folkets blod, över sina kroppar. Aktionen är en del av organisationens "Blood bucket challenge" – en pastisch på den virala "Ice bucket challenge" – som riktar sig mot den ryska presidenten.

Jenny Wenhammar, Femens talesperson i Sverige, beskriver Putin som en av organisationens huvudmotståndare och ser protesterna som ett sätt att synliggöra hans homofobi och striderna i Ukraina.

– Det handlar om att absolut inte ge Putin en chans att glömma bort att vi hela tiden har ögonen på honom och att vi kämpar mot honom, säger Jenny Wenhammar.

Aktivisterna greps, enligt Wenhammar, i samband med Milano-aktionen.

– Vi har inte hört vad som hänt dem sedan de greps, Wenhammar.

Via: expressen.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~8i0cD$5T0

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply