Femen topless in kerk tegen paus

FEMEN topless tegen paus in kerk

FEMEN topless tegen paus in kerk

Paus Franciscus sprak vandaag het Europees Parlement in Straatsburg toe. Iets waar de boe-roepsters van Femen fel op tegen zijn. Dat lieten ze al een keer weten bij het Vaticaan en gisteren werd dat nogmaals getoond tijdens een protest in de kathedraal van Straatsburg.

Een charmante dame van de organisatie besloot daar op het altaar te gaan staan om haar boodschap te verkondigen. Dat gebeurde uiteraard topless. Op haar borst stond "Anti-secular Europe" gekalkt en op haar rug was de tekst “The Pope is Not a Politician” te vinden.

Menselijke waardigheid

De paus kreeg verder niets mee van het protest en kan dus gewoon het Europees Parlement vandaag te woord staan. Daar riep hij op dat Europa meer moest draaien om "de menselijke waardigheid met normen en waarden". Hij hekelde de nadruk van de EU op de economie.

Bureaucratische beslommeringen

De paus stond lang stil bij de problemen van het huidige Europa en de steeds complexere en veranderlijke wereld. De grote waarden van de grondleggers van de EU lijken hun aantrekkelijkheid te hebben verloren en vervangen te zijn door bureaucratische beslommeringen tussen de EU-instellingen, zei de paus. Dat heeft ook geleid tot wantrouwen tegenover de EU en haar instellingen die in de ogen van sommigen alleen wetten opleggen die individuen schaden, spiegelde de paus het EP'ers voor.

Open bundled references in tabs:

Via: spitsnieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~UBR0N$5be

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply