‘Femen wil Nationale Synode Dordrecht verstoren’


Bewerkt door:
Redactie

25-10-13 -
07:44  bron: ANP


Inna Shevchenko, activiste van Femen
© reuters.

Activisten van Femen zijn van plan om vrijdag, met blote borsten en het lichaam beschreven met teksten, de Nationale Synode in Dordrecht te verstoren. Dat meldt dagblad Trouw. De feministische actiegroep hoopt de aanwezigen in de Grote Kerk ervan te doordringen dat de kerk vrouwen onderdrukt.

In Dordrecht zijn honderden christenen bijeen om te spreken over kerkelijke eenheid. 'Femen is tegen het patriarchaat', laat een activiste in een e-mailwisseling met Trouw weten. 'Door God als Vader en Heer te blijven verklaren als de essentie van de christelijke doctrine, blijft de vrouw ondergeschikt."

Het is volgens Femen dan ook een veeg teken dat de enige vrouw op de uitnodiging van de Nationale Synode de Voice of Holland-zangeres Pearl Jozefzoon is. 'Mannen spreken en vrouwen verzorgen het entertainment.'

Via: ad.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~k2ega$4Qn

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply