Naakt protest verwacht bij Nationale Synode

Activisten van Femen zijn van plan om vrijdag de Nationale Synode te verstoren in Dordrecht. De feministische actiegroep hoopt, door te verschijnen met blote borsten en het lichaam beschreven met teksten, de aanwezigen ervan te doordringen dat de kerk vrouwen onderdrukt. Dat bevestigt de groep naar aanleiding van berichtgeving hierover in Trouw.

”Femen eist totale verwerping van het patriarchaat. Christendom is nog steeds het boegbeeld van sekseongelijkheid in onze samenleving”, stellen de activisten.

Tijdens de Nationale Synode komen honderden christenen bijeen om te spreken over kerkelijke eenheid. Op de sprekerslijst staan dit jaar alleen maar mannen. Volgens Femen is de enige vrouw die is uitgenodigd zangeres Pearl Jozefzoon. “Mannen spreken en vrouwen verzorgen het entertainment”, aldus de groep.

Femen is ontstaan in Oekraïne en heeft inmiddels wereldwijd vertakkingen. De vrouwen slaan toe op plekken waar ze onderdrukking van vrouwen of homo’s menen waar te nemen.

Via: nd.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~AmMse$4NF

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply