Feministische naaktblogsters tegen fundamentalisme in ‘EenVandaag’ – TV

Met de blote borsten strijd voeren tegen prostitutie, dictatuur en godsdienst. Eerst gebeurde dat alleen in de Oekraïne, maar nu in de hele wereld. Berlusconi, Poetin en de Paus zijn al met dit nieuwe feministische protest van Femen geconfronteerd.

Deze maand riepen de topless activisten de 'Internationale Dag van de Topless Jihad' uit. In verschillende Europese steden gingen ze de straat op om te demonstreren tegen de verdwijning van de Tunesische activiste Amina Tyler. Tyler werd met de dood bedreigd nadat zij naaktfoto's op haar Facebookprofiel plaatste waarbij ze kritische teksten over haar borsten schreef.

In 'EenVandaag' gesprekken met Amina Tyler en Alyaa Elmahdy over hun lot nadat ze naakt poseerden in respectievelijk Tunesië en Egypte. Publiciste Hassnae Bouazza vraagt zich af hoe effectief deze acties zijn: zitten moslima’s hier wel echt op te wachten? Volgens Alexandra Shevchenko van Femen Duitsland is het de enige manier om hun boodschap over te brengen en wereldnieuws te worden.

Lage huizenprijzen door aardbeving
Een advocatenkantoor uit Groningen gaat de NAM namens woningcorporaties en particulieren aanklagen voor dalende huizenprijzen als gevolg van de aardbevingen in het gebied. Het gebied werd vorig jaar getroffen door een aardbeving van 3,6 op de schaal van Richter. Een rapport dat eerder dit jaar uitkwam, sluit een aardbeving met de kracht van 4 of 5 op de schaal van Richter niet uit. Volgens het advocatenkantoor hebben deskundigen voor hen berekend dat de waardedaling van huizen in het aardbevingsgebied gemiddeld 20 tot 25 duizend euro is. Huizenbezitters melden dat onderhandelingen worden afgebroken of dat ze zelf de verkoop stil moeten zetten omdat ze het huis niet kunnen verkopen.

De actie is nog maar net opgezet en inmiddels hebben twee woningcoöperaties en honderd woningbezitters zich aangemeld voor de aansprakelijkheidsstelling. En de verwachting is dat meer mensen en corporaties zich aansluiten in de hoop dat het waardeverlies wordt gecompenseerd.

'No cure no pay' advocatuur
Revolutie in de advocatuur: regeringspartijen VVD en PvdA willen het verbod op ‘no cure no pay’ uit de wet halen. Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) heeft ingestemd met een proef die toestaat dat advocaten een bepaald percentage van schadevergoeding betaald krijgen bij winst van - vaak - een letselschadezaak.

Een paar jaar geleden leek dit verbod nog onbespreekbaar, maar de partijen denken dat het recht toegankelijker wordt nu bijvoorbeeld fors gesneden gaat worden in de rechtsbijstand. Een vooruitgang voor de rechtspraak? Of lijven we met dit Amerikaanse principe óók Amerikaanse toestanden in?

'EenVandaag', zaterdag 20 april om 18.15 uur op Nederland 1.Feministische naaktblogsters tegen fundamentalisme in 'EenVandaag'
Met de blote borsten strijd voeren tegen prostitutie, dictatuur en godsdienst. Eerst gebeurde dat alleen in de Oekraïne, maar nu in de hele wereld. Berlusconi, Poetin en de Paus zijn al met dit nieuwe feministische protest van Femen geconfronteerd.

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: tv-visie.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~C8Hng$2ev

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply