Forlatt nakne i skogen

Toppløs trio skal ha blitt kidnappet og misbrukt etter protest.

Thomas Paust @tpaust

Den ukrainske feministbevegelse Femen, som er kjent for sine toppløse demonstrasjoner, hevder tre av deres medlemmer ble kidnappet og misbrukt etter en demonstrasjon i Hviterussland.

Tre kvinnelige medlemmer ble arrestert mandag etter å ha deltatt i en toppløs demonstrasjon i den hviterussiske hovedstaden Minsk. Deretter skal kvinnene ha blitt fraktet ut i skogen, hevder bevegelsen, ifølge BBC.

Protesterte mot Lukasjenko
Demonstrasjonens formål var å protestere mot den sittende presidenten på ettårsdagen for det omstridte gjenvalget av Alexander Lukasjenko.

Bevegelsen sier at de tre kvinnene fikk bind for øynene, kjørt ut i skogen, dynket i olje og tvunget til å strippe. Deretter skal det ha blitt fremmet trusler om å sette fyr på kvinnene. De skal også ha blitt truet med kniv og blitt tvangsklippet.

Kvinnene skal ha blitt forlatt nakne i skogen, ifølge anklagene. De tre demonstrantene skal ha klart å ta seg til fots til en nærliggende landsby.

Hviterussiske sikkerhetsmyndigheter nekter å kommentere påstandene, men en talsmann skal ha omtalt demonstrasjonen i Minsk som en «provokasjon».

Undersøker påstandene Den ukrainske ambassaden i Minsk sier til BBC at de skal undersøke påstandene.

Den ukrainske feministbevegelse hadde reist til Minsk for å kreve løslatelsen av politiske fanger.

Minst seks journalister ble også arrestert da de dekket demonstrasjonen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Styrer med jernhånd
President Lukasjenko styrer Hviterussland med jernhånd, noe som har ført til sanksjoner fra vestlige myndigheter.

Demonstrasjoner er sjelden vare i Minsk, og i fjor slo sikkerhetsmyndighetene brutalt ned på demonstranter som protesterte mot valgfusk.

Internasjonale observatører mener at det ble fusket i valget, hvor Lukasjenko fikk 80 prosent av stemmene.

Via: nettavisen.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~d239D$IU

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply