Foto’s: Activisten Femen protesteren topless in Madrid

Drie vrouwen hebben bij de Tunesische ambassade in Madrid topless geprotesteerd. Ze roepen Tunesië op drie mede-activisten van de feministische protestgroep Femen, die in het in het Noord-Afrikaanse land vastzitten, vrij te laten.

De leden van de protestgroep trokken woensdag hun shirt uit en showden hun borsten. Verder hadden ze enkele teksten op hun lichamen geklad. Ze willen dat het trio dat opgesloten zit in Tunis wordt vrijgelaten.

De drie Europese feministen (twee Franse vrouwen en een Duitse) protesteerden op 29 mei van dit jaar topless bij de rechtbank in Tunis en werden vervolgens gearresteerd. Het drietal kwam op voor de Tunesische activiste die op 19 werd opgepakt in de heilige stad Kairouan, ten zuiden van de hoofdstad Tunis. Daar probeerde zij zich bij de belangrijkste moskee te ontkleden. Plaatselijke bewoners omsingelden haar en droegen haar over aan de politie.

De politie heeft bij het protest in Madrid niet ingegrepen. De vrouwen protesteerden zo'n tien minuten en trokken maar van enkele mensen de aandacht. Er verschenen onder meer wat hoofden uit de ramen van de Tunesische ambassade.

Via: metronieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~oBQzN$37e

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply