Frankrijk geeft pol. asiel aan lid Femen

De Oekraïense Femen-activiste Inna Sjevtsjenko heeft na een radicaal protest in haar geboorteland asiel in Frankrijk gekregen. De autoriteiten hebben de aanvraag van de 23-jarige vrouw aangenomen, omdat ze in Oekraïne politieke vervolging riskeerde.

Sjevtsjenko, een van de leidsters van de voor hun topless-protest bekende vrouwengroep, had op 17 augustus vorig jaar in Kyiv een houten kruis ter nagedachtenis aan de stalinistische repressie met een kettingzaag geveld. Daarmee protesteerde ze tegen de Russisch-orthodoxe Kerk en de veroordeling van drie leden van de Russische vrouwenband Pussy Riot. De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj had een strenge straf tegen Sjevtsjenko gevorderd, die daarop met een toeristenvisum naar Frankrijk was afgereisd.

Via: nieuws.vtm.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wwQ26$3YP

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply