Frykter for livet etter toppløsprotest

Den unge kvinnen, som bruker navnet Amina Tyler, utløste raseri i islamistiske kretser da hun la ut to bilder av seg selv med ordene «Min kropp er min» og «Fuck your morals» malt over sine bare bryst.

Aksjonen var også en hyllest til den ukrainske gruppa Femen, som har gjort toppløsprotester til sitt varemerke.

Kort etter forsvant hun. Det utløste frykt for at hun var arrestert eller utsatt for noe fra islamistenes side, og støtteprotester ble arrangert av Femen-grupper over hele kloden, fra Paris og Berlin til Brasil og Montreal til hennes forsvar.

Frykter for sin sikkerhet
I et intervju med den franske TV-kanalen Canal Plus lørdag sier en tydelig sliten Amina at hun frykter for sin sikkerhet i Tunis. Hun sier hun har mottatt en rekke dødstrusler og trusler om syreangrep på telefon og Facebook.

- Jeg må ut av Tunis. Jeg frykter for mitt liv og for min families liv. Det går mange rykter om hva salafistene vil gjøre med meg, sier hun.

Etter at bildene dukket opp på nettet, hentet familien henne og flyttet til et sted tre timer fra hovedstaden. Fetteren hennes banket henne opp og ødela telefonchipen hennes, og hun får ikke forlate huset.

Angrer ikke
Hun forsikrer likevel at hun ikke angrer på at hun viste sin bare bryster, og at hun alltid vil støtte Femen.

Hun fordømte likevel brenningen av et islamsk flagg som tre Femen-demonstranter sto for utenfor en moské i Paris. Hun er redd hun skal bli anklaget for å ha oppfordret til flaggbrenningen.

Det er ikke kommet noen anmeldelse mot henne i Tunis, men hun risikerer likevel seks måneders fengsel for ordensforstyrrelse.

Tunisiske kvinner er blant de frieste i den arabiske verden, selv om de fortsatt har begrenset rett til arv. Men de føler seg truet av det regjerende islamistiske Ennahda-partiet.

Via: vg.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~yg8EB$2ZB

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply