Tunisisk aktivist frykter for livet etter toppløsprotest

Den unge kvinnen, som bruker navnet Amina Tyler, utløste raseri i islamistiske kretser da hun la ut to bilder av seg selv med ordene «Min kropp er min» og «Fuck your morals» malt over sine bare bryst.

Aksjonen var også en hyllest til den ukrainske gruppa Femen, som har gjort toppløsprotester til sitt varemerke, og som Amina hadde vært i kontakt med for å starte en tunisisk avdeling av gruppa.

Den tunisiske imamen Adel Almi, som leder Tunis' kommisjon for ærbarhet og mot synd, var blant dem som lot seg forarge. Han sier hun fortjener å bli pisket eller til og med steinet til døde. Facebook-siden til Amina ble også hacket av islamister.

Kort etter at bildene ble lagt ut, forsvant Amina. Det utløste frykt for at hun var arrestert eller utsatt for noe fra islamistenes side, og toppløsprotester ble arrangert til støtte for henne av Femen-grupper over hele kloden, fra Paris og Berlin til Brasil og Montreal.

Over 100.000 mennesker har også undertegnet et opprop på internett til støtte for henne, og hundrevis av kvinner har oversvømt Femens nettsted med bilder av seg selv med slagord til støtte for Amina over brystet (©NTB)

Via: itromso.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~jUChh$2fM

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply