Geen vervolging voor naaktprotest Notre Dame


De rechtszaak die was aangespannen tegen negen activisten van de actiegroep Femen vanwege een protest met ontblote borsten in de Notre Dame is van de baan. De rechtbank in Parijs bepaalde dat er onvoldoende bewijs is dat er schade is aangericht. Wel krijgen drie bewakers een boete opgelegd.

Het openbaar ministerie wilde de vrouwen vervolgen en eiste duizenden euro's aan boetes. De feministische groep luidde in februari in de kathedraal een grote kerkklok om hun woede over het verzet van de rooms-katholieke kerk tegen het homohuwelijk kenbaar te maken. Ook 'vierden' ze het aftreden van paus Benedictus XVI.

De bewakers die de activisten uit de kerk sleepten werden schuldig bevonden aan 'mild geweld'. Ze kregen voorwaardelijke boetes van driehonderd tot duizend euro opgelegd.

De Femen-vrouwen juichten de uitspraak toe en zwoeren hun demonstraties tegen religieuze instituties voort te zetten. De aanklagers en Notre Dame hebben tien dagen om te beslissen of ze in hoger beroep gaan.

Via: parool.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~PeFr9$5Re

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply