Han har ikke gjort noe. Han vil hjem

LARVIK/OSLO (Dagbladet): To menn og én kvinne i tjueåra er siktet for forsettelig drap eller medvirkning til dette, etter at en mann (35) ble skutt og drept ved Holms motell nord ved Larvik natt til i dag.

Alle tre nekter straffskyld.

- Vil hjem

- Min klient forteller at han ikke har gjort noe. Han vil ut. Han vil hjem. Han nekter straffskyld på alle vis, og vil ikke engang erkjenne at han har vært der ute, sier Jonny Sveen, forsvareren til en av de siktede mennene (20) fra Larvik.

Den pågrepne kvinnen i tjueåra er kjæresten til en av de andre siktede mennene. Også hun nekter for å ha vært på åstedet da de dødelige skuddene ble avfyrt i 03.25-tida.

- Hun har ikke vært med på dette i det hele tatt. Hun var ikke på åstedet, men i en leilighet i Larvik. Der ble hun pågrepet i femtida i morges, sier advokat Søren Ø. Hellnes, som ble oppnevnt som hennes forsvarer i kveld, til Dagbladet.

- Hun synes dette er helt forferdelig, sier Hellnes.

Nekter skyld

Også den siste siktede, en mann (20), nekter straffskyld.

- Jeg har hatt en samtale med ham, og han erkjenner ikke straffskyld, sa advokat Jon Anders Hasle ved Advokathuset Tønsberg til Dagbladet tidligere i dag.

- Han tar siktelsen med fatning, men å kommentere videre vil være helt feil i forhold til etterforskningen. Det er mye som ikke er avklart, fortsetter Hasle.

Døde på stedet

Politiet fikk flere meldinger om skytingen ved motellet rundt klokken 3.25. Vitner tok hånd om den skadde mannen, som en halvtimes tid senere ble erklært død på stedet. Klokka 04.30 ble to personer pågrepet i Larvik sentrum, mens den tredje ble tatt noe senere.

Vitner sier til Dagbladet at de hørte mye bråk i forkant av drapet.

- Jeg hørte tre menn som sloss utenfor rommet mitt, og en dame som skreik «nei, nei, nei» hele tiden, sier Lars Spone, som bor i naborommet til den drepte mannen på Holm motell.

Han forteller at han etter slossinga hørte en bil kjøre avgårde i en vanvittig fart.

- Det er vanskelig å si. Det var et forferdelig bråk jeg aldri har hørt maken til. Men jeg hørte at dama hele tiden ropte «nei», sier Spone.

Spone sier han ikke er sikker på om han hørte skudd, men flere andre vitner opplyser til Dagbladet at de hørte rundt fire eller fem.

- Jeg våknet av skudd, men jeg ble så redd at jeg krøyp under dyna og turte ikke å se ut, sier en kvinne som også bor på stedet.

- Hardt miljø

Både avdøde og de to siktede er domfelt fra før, hovedsakelig for vinningsforbrytelser og vold. Etterforskningen viser så langt at de trolig har kjent hverandre fra før.

Politiet vil ikke spekulere i eventuelle motiv for drapet.

- Vi har ikke gått i dybden på det, og ikke begynt å etterforske den linja, sier Magnar

Dagbladet får opplyst at begge de to siktede mennene tilhørte et miljø som politiet tidligere har advart mot i lokalpressen.

På sine Facebook-sider poserer de to i hettegensere med symboler fra ungdomsmiljøet påskrevet, og med tatoveringer som indikerte tilknytning til miljøet.

- Vi så dem allerede i 2008. Da var flere av dem bare 15—16 år gamle, og de var i et svært godt organisert miljø som allerede var straffet for svært alvorlig kriminalitet, sa et politivitne under en rettssak i Sandefjord i juni.

Alvorlige domfellelser

Ifølge Sandefjords blad sa politivitnet at ungdomsmiljøet er det mest urovekkende han har sett i Sandefjord de siste 15 årene.

- De er dømt for væpnet ran, alvorlige narkotikaforbrytelser og våpenbesittelse — og det i flere norske byer. Miljøet har hardnet til de siste par årene, sa politimannen - som da ikke kommenterte konkrete enkeltpersoner.

En av de to nå drapssiktede mennene, en 20-åring fra Sandefjord, avviste politiets uttalelser om ungdomsmiljøet på sin Facebook-side etter oppslaget i lokalavisa: «Politiet kaller oss for (...)organiserte kriminelle. (...) Vi lager musikk (...)», skrev han etter medieoppslaget.

Politiet opplyser at de siktede vil framstilles for varetektsfengsling tirsdag eller onsdag.

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: dagbladet.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~E8Hng$1hj

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply