Hun kaller ham «diktator»

(Dagbladet): Vladimir Putin er på statsbesøk i Tyskland om dagen. Han har da blant annet advart mot utviklingen i Nord-Korea.

Og han har rukket å bli forstyrret av en av de beryktede toppløsfeministaktivistene i Femen. Kun en av dem kom helt fram til statslederne, men to andre kvinner med budskapet malt på kroppen ropte også «diktator» mot den russiske presidenten.

Det er ikke kjent hva Putin mener om konfrontasjonen. På pressekonferansen i forkant fikk han derimot flere spørsmål om den spente situasjonen i Nord-Korea.

- Jeg vil ikke holde det hemmelig at vi er engstelige for opptrapping på den koreanske halvøy, sa Putin.

- Og hvis, Gud forby, noe skulle skje, kommer Tsjernobyl-ulykken til å virke som et eventyr. Er det en slik trussel, eller er det ikke? Jeg tror det, fastslo Putin.

Og bekymringen for situasjonen i Nord-Korea er kanskje noe Putin og Femen faktisk kan enes om. Utover det har de nok en del ulike syn.

Femen startet sine demonstrasjoner i Russland og Ukraina, men har siden blitt fotografert og filmet i ivrige positurer omringet av oppgitte politifolk i en rekke europeiske land.

I mars demonstrerte en gruppe kvinner tilknyttet organisasjonen i Stockholm. Kvinnene, som i tradisjonen tro var toppløse, viste fram parolene «Nei til hijab» og «min nakenhet er min protest».

- Den eneste måten å oppnå frihet på, er ved å være naken. Vi vil vise at kroppene våre ikke er mannens eiendel. Vi må vise oss fram fordi frihet handler om retten til å dekke til eller vise fram kroppen. Vi bruker ikke-voldelige virkemidler, sa Alexandra Shevchenko, en av gründerne bak den ukrainske organisasjonen, til Dagbladet.

De var også aktive under fotball-EM i Polen og Ukraina og demonstrerte for løslatelsen av det fengslede protestbandet Pussy Riot i Russland.

Open all references in tabs: [1 - 5]

Via: dagbladet.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~EAAAi$2Zm

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply