Ismét jönnek a pucér mellű tüntetők

A Tunéziában őrizetbe vett társaik szabadon bocsátását követelte a Femen nőjogi szervezet három aktivistája pénteken Berlinben a kancellári hivatalnál, röviddel a német kormányfő és a tunéziai miniszterelnök találkozója előtt.

Az egyik tüntető meztelen felsőtestén az a felirat állt, hogy "SOS Free Femen", a másik kettő félmeztelen tüntető bőrén pedig a Tunéziában  őrizetbe vett és bíróság elé állított aktivisták keresztneve volt olvasható. A kancelláriánál posztoló rendőrök percek alatt véget vetettek a topless akciónak. A be nem jelentett demonstráció részvevőit a földre teperték, majd elvezették, egy rendőr pedig összegyűjtötte a ruháikat és elvitte. A három fiatal nő nagyjából fél óra múlva szabadon távozott a kancellári hivatalban kialakított rendőrőrsről. A rendőrség a gyülekezési törvény megsértésére hivatkozva feljelentést tett ellenük.

Angela Merkel kancellár kora délután fogadja hivatalában Ali Larajed tunéziai miniszterelnököt, aki az ARD televízió reggeli műsorának nyilatkozva hangsúlyozta: az igazságszolgáltatás független az észak-afrikai országban, és a Femen aktivistáinak a jogállamiságnak mindenben megfelelő eljárásban van részük, éppen úgy, mint minden tunéziai állampolgárnak és az ország vendégeinek.

A Femen két francia és egy német aktivistáját a közszemérem megsértésének vétségével vádolták meg, perük szerdán kezdődött. A három nő május végén félmeztelenül tiltakozott Tuniszban az igazságügyi minisztérium előtt a nők hátrányos helyzete miatt. Az aktivistákat őrizetbe vették.

Via: kitekinto.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~dcz1U$3CN

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply