Ismét lecsaptak a Femen félpucér aktivistái

A meztelen nők Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, "az utolsó európai diktátor" politikája ellen tiltakoztak Kijevben.

A Femen ukrán nőjogi szervezet aktivistái meztelenül tiltakoztak az ukrán fővárosban a nyugati sajtóban "utolsó európai diktátorként" is emlegetett Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök politikája ellen az államfő kijevi szállása előtt – adta hírül kedden az ukrán internetes média a szervezet közleményére hivatkozva.

A fehérorosz államfő hétfő este érkezett hivatalos látogatásra Kijevbe. A Femen-aktivisták éjjel a szálláshelye elé vonultak a kezükben fáklyákkal, a testükön pedig az elnök személyét és a diktatúrát szidalmazó, de Fehéroroszországot éltető feliratokkal. 

A szervezet közleménye szerint az aktivisták a fehéroroszországi újságírókat és ellenzékieket érő támadásokra, valamint a politikai bebörtönzések igazságtalanságára akarták ily módon emlékeztetni Lukasenka elnököt.

Via: hvg.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~g9YdL$3EL

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply