Jenny Wenhammar: "Blev hårt bortförda"

Det gruppen ville protestera mot var bland annat planerna mot ett Kalkbrott på Gotland, vid Ojnareskogen.

– Vi gjorde den aktionen under Fredrik Reinfeldts tal för att han är den som har mest makt i Sverige att kunna stoppa den gruvboom som pågår nu där flertalet människor som bott flera generationer på samma plats blir överkörda och inte lyssnade på, säger Jenny Wenhammar.

- Här på Gotland Ojnareskogen och i Norrland är det Kallak.

- Vi ville komma så nära honom och kameran som möjligt för att få ut budskapet att lobbyisterna kan ge sig av hem och att gruvboomen borde stoppas.

Jenny Wenhammar anser att hon släpptes för att hon inte lyckades få av sig tröjan. Hon säger själv att hon aldrig kom innanför avspärrningarna.

De andra kom längre in och de fick av sig tröjorna.

Blåmärken

Enligt Jenny Wenhammar var gripandet hårt och snabbt. Hon visar upp blåmärken och sår på flera ställen av kroppen; på hakan, handen, revbenen och foten.

– Jag förstår att poliserna var mer spända, att det var en större säkerhetsrisk och att de därför agerade snabbare och hårdare - och de var många. Vi har slagit i marken och väggar och kanter och allt möjligt ganska rejält.

Hon berättar att hon fick en polis över sig och slog hakan i marken när hon slet sig loss och ropade. Men hon anser inte att polisen har gjort något fel.

- De gör sitt jobb och vi gör vårt. Med tanke på att det är statsministern förstår jag dem.

Polisens presstalesperson Dan Paulsen sade efter händelsen:

– Fyra personer är gripna för att ha tagit sig in på avspärrat område. Gripandet gick ganska våldsamt till eftersom det inträffade under statsministerns tal.

Jenny Wenhammar kandiderar till riksdagen för Miljöpartiet. Hon står som nummer fyra på riksdagslistan i regionen Skåne västra.

Via: expressen.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~oIwTV$5Dl

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply