Kiszabadult a Femen nőjogi szervezet egyik aktivistája

Kiszabadult a Femen nőjogi szervezet egyik aktivistája

Kiengedték a börtönből Tunéziában a Femen nőjogi szervezet egyik aktivistáját, Amina Tylert, miután két hónapot töltött rács mögött - közölte egyik ügyvédje csütörtökön.

2013.08.01 23:30MTI
Kinyomtatom

Fórumozok róla

+Nagyobb betűméret-Kisebb betűméret

Szuahib Barhi elmondta, hogy a mindössze 19 éves lányt átmenetileg helyezték szabadlábra. Miután hétfőn ejtették az ellene felhozott vádak közül a hivatalos személy elleni erőszakot, a bíróság egy vádpontban találhatja még bűnösnek, amely ellen szabadlábon védekezhet. Amiatt vonhatják felelősségre, hogy május közepén meggyalázott egy muszlim temetőt.

"Meglepődtünk, hogy a bíróság szabadon engedte Aminát" - mondta másik ügyvédje. A nőjogi aktivistát május óta a Tunisztól 140 kilométerre délre található, Sousse városától nem messze fekvő női börtönben tartották fogva.

A tunéziai igazságszolgáltatás az elmúlt hetekben már megszüntetett néhány másik, börtönőrök bántalmazásával és szeméremsértéssel kapcsolatos bírósági eljárást az aktivista ellen.

Amina Tyler először márciusban keltett közfelháborodást Tunéziában azzal, hogy félmeztelen fotókat tett közzé saját magáról az interneten, amivel a nők hátrányos helyzetére akarta felhívni a figyelmet. A Femen nőjogi szervezet módszerei által inspirált akciója miatt több halálos fenyegetést is kapott.

Május közepén a Kairuán város legnagyobb mecsete melletti temető falára festette fel a Femen nevét. A rendőrség állítása szerint arra készült, hogy félmeztelenre vetkőzik, de a hatóságok közbeléptek. Hivatalosan amiatt vették őrizetbe, mert volt nála egy önvédelmi spray.

Hozzáadom a könyvjelzőhözKüldd ide: DeliciousKüldd ide: DiggKüldd ide: FacebookKüldd ide: myspaceKüldd ide: twitter

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: kulfold.ma.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~9v9CR$3ss

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply