Ledare Vilka företräder egentligen Miljöpartiet?

I går kom nyheten att Femen-aktivisten som barbröstad försökt ta sig upp på scenen och störa Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen stryks från Miljöpartiets riksdagslista. Men hon är sannerligen inte ensam om att företräda knäppheter i partiet.

Mehmet Kaplan, partiets gruppledare i riksdagen, gjorde samma vecka den halsbrytande jämförelsen mellan jihadister som reser till krigszoner för att bli martyrer och svenska frivilliga under finska vinterkriget. Han har senare bett om ursäkt och tagit tillbaka sitt uttalande, ska noteras. Tidigare har Kurdo Baksi, riksdagskandidat, har kallat riksdagsmannen Hanif Bali för ”moderaternas Jackie Arklöv”. Samme Bali har i dagarna kallats ”husneger” av en av MP:s kandidater i Haninge utanför Stockholm. Dessa tillmälen kastas på Bali enkom beroende på hans ursprung och hudfärg. Vad är det, om inte ren och skär rasism med sektvänsterns förtecken?

Två gånger har den knäppa konspirationsteorin ”chemtrails” fått utredas av Riksdagens utredningstjänst, RUT, på uppdrag av en miljöpartistisk riksdagsledamot. Den saluförs i andra sammanhang av den muntra församling som tror att CIA ligger bakom terrorattentaten den 11 september 2001.

Miljöpartiets stora utspel inför valet var inte var särskilt imponerande. Får partiet fatt på ministertaburetterna ska det satsas några, i statsfinansiella sammanhang, spottstyver på ekologiskt jordbruk runt Östersjön, 200 miljoner kronor. Men uppenbarligen bubblar det under den gröna ytan.

Partiets ledning har skuld i frågan. Språkröret Åsa Romson ägnade en stor del av sitt Almedalstal åt att håna vita, heterosexuella män. Att ställa grupper mot varandra och anamma vänsterpopulismen står uppenbarligen högt på agendan.

I stället borde Miljöpartiet ägna sig åt lite ogräsbekämpning i den egna gräsmattan. Partiet har en hel del maskrosor som bör ryckas upp med rötterna.

Via: corren.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Tic8a$5Ht

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply