Már azt se tudják, hol van Orbán Magyarországa

Magyarország helyett Bulgária szerepel abban a cikkben, amelyben a brazil lap, az O'Globo hírt ad az ukrán emberi jogi szervezet, a Femen február 17-i tiltakozó akciójáról Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása ellen. Putyin kedden jött néhány órás hivatalos állami látogatásra – a másodikra egy EU-tagországba az ukrán válság kitörése óta – megállapodni a Magyarországnak történő gázszállításról és megadásra felszólítani azokat az ukrán erőket, amelyek a szeparatista Donyeck megyei Debalcevében még nem tették le a fegyvert. Az O'Globót az egészből a Femen tiltakozása érte el. A lap szűkszavú cikke megjegyzi, az emberi jogi szervezet aktivistája falatnyi ruhában üzent is az orosz elnöknek az angol nyelvű „Putin go home" felirattal.

A Super Nootícia és a Folha de Sao Paulo után napi 267 ezer példánnyal a Rio de Janeiro-i O'Globo Brazília harmadik legnagyobb lapja volt 2013-ban. Az ismert üzletember, Roberto Marinho tulajdonában van, akié a kontinens legnagyobb televíziós hálózata, a Rede Globo is.

Bár a malőr fájónak tűnhet, a kétországnyi tévedés ellenére mindenkit vigasztaljon, hogy Brazíliában az égtájakat azért eltalálják, ami Szijjártó Péternek 2013-ban még nem feltétlenül sikerült, az erről szóló bejelentés szerint legalábbis a későbbi külgazdasági és külügyminiszter államtitkárként tavalyelőtt szeptemberben „a keleti nyitásról" tárgyalt Brazília külügyi együttműködésért felelős államtitkárával, Hadil Fontes da Rocha Viannával. A kormány honlapján az erről szóló közleményből – A keleti nyitás politikájáról tárgyalt brazil partnerével a külügyi államtitkár – mára csak némi gúny és egy 404-es üzenet maradt.

Az O'Globo egyébként a Reuters fotósának, Balogh Lászlónak az egyik felvételével illusztrálja a Femen tiltakozásáról írt cikket.

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: nol.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~nytwV$5sk

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply