Meztelen nők rohamoztak meg egy muszlim konferenciát – videó
A FEMEN nem egy országban csinált már komoly balhékat/Fotó-FEMEN

- Senki nem kényszeríthet minket behódolásra - kiabálták a nők, mondandójukat fekete festékkel a mellükre is felkenték a félreértések elkerülése végett.

Az akcióról egy videó is készült, amin látszik, hogy a két nő váratlan műsora hatalmas felfordulást okozott. Egy biztonsági ember meg is ütötte az egyik aktivistát, aki a földre zuhant az ütés erejétől.

A FEMEN jópárszor hallatott már magáról. A kizárólag nőkből álló szervezetet 2008-ban alapították Ukrajnában. Jelenleg Párizsban van a székhelyük. Leginkább a megbotránkoztató, meztelenül végrehajtott gerillaakciókról ismertek. Harcolnak a szexizmus, a férfiak uralta társadalom és a nők elnyomása ellen is.
Bármi ellen tüntetnek, leginkább úgy, hogy meztelenre vetkőznek/Fotó-FEMEN

Egyik legemlékezetesebb dobásuk talán az volt, amikor félmeztelenül tüntettek, miközben XVI. Benedek pápa épp az Úrangyal imádságát mondta a vatikáni Szent Péter téren. A három nő akkor azt kiabálta: „Homofób, pofa be!”

Via: blikk.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~l0AmB$6RN

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply