Naaktactivisten ontvoerd voor Oekraïne-Frankrijk (video)

11:15

EK 2012

Drie topless activisten van de Oost-Europese protestgroep Femen zijn vrijdag voor de EK-wedstrijd tussen Oekraïne en Frankrijk ontvoerd. Dat gebeurde in speelstad Donetsk. Femen beweert dat een plaatselijke oligarch achter de ontvoering van leidster Alexandra Shevchenko, Anna Bolshakova en Yana Zhdanova zitten.

Volgens Femen werd eerst Shevchenko in de namiddag achtervolgd door een groep van vijftien mannen. Later op de dag werd zowel van haar als van de twee andere Femen-leden niets meer vernomen.

Femen klaagt met topless protesten aan dat het Europees kampioenschap voetbal de prostitutie in gastland Oekraïne in de hand werkt. In het verleden werden leden van de groepering al eens ontvoerd tijdens een anti-regeringsbetoging in Wit-Rusland.

Archieffoto EPA

Via: hbvl.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~GQRyd$1AC

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply