Oekraïense activistes ontvoerd voor EK-wedstrijd

Oekraïense activistes ontvoerd voor EK-wedstrijd

Feministen van groepering Femen doelwit van bende van vijftien mannen

Een bende van ongeveer vijftien mannen zou gisteren in het Oekraïense Donetsk drie vrouwen van de feministische groepering Femen hebben ontvoerd. Dat meldt de Volkskrant. De ontvoering zou hebben plaatsgevonden voor aanvang van de EK-wedstrijd Oekraïne-Frankrijk.

Volkskrant:

De Britse krant The Guardian meldt dat het gaat om Femen-leidster Alexandra Sjevtsjenko, Anna Bolsjakova en Jana Zdanova. Volgens Femen werden de vrouwen achtervolgd door een vijftiental mannen. De vrouwen verspreidden zich. Vanaf vier uur hadden ze geen contact meer met Sjevtsjenko. Nog een uur later werd ook niets meer vernomen van Bolsjakova en Zdanova.

In een verklaring op haar website schrijft de feministische groepering Femen dat de mannen eruit zagen alsof ze deel uitmaken van een veiligheidsdienst of een geheime dienst van de overheid. De regio Donbass waar de ontvoering plaatsvond wordt beschreven als een maffiabolwerk waar rechteloosheid troef is.

The Guardian: Feminist activists reported to have been kidnapped in Ukraine

De Volkskrant: 'Drie activistes Oekraïne ontvoerd voor EK-wedstrijd'

Foto-cc: Joseph Paris

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Open all references in tabs: [1 - 6]

Via: joop.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~NUCih$1AB

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply