När argumenten tryter åker brösten fram – Barometern

  •  
     
     

Ledare
2014-07-05

Ungefär nio minuter in i Fredrik Reinfeldts Almedalstal slog de till, bara bröst-aktivisterna i Femen. Skrikande och med slagord målade på sina bara överkroppar försökte de ta sig upp på scenen där statsministern stod. Polisen kunde snabbt släpa iväg kvinnorna, och Reinfeldt fortsätta med talet.
I Gomorron Sveriges nyhetspanel sade Ursula Berge att händelsen visar att ”det finns dem som inte ser något annat sätt att uttrycka sin röst och få utrymme att beskriva sina åsikter än att göra så här”. Det vill säga det vanliga maktlöshetsargumentet när aktivister som stör andras politiska möten ska ursäktas.
Men i detta fall är det ett ohållbart argument. Av de fyra Femenaktivisterna kom en från Sverige: Jenny Wenhammar står som fjärde namn på Miljöpartiets riksdagslista i Skånedistriktet. Som riksdagskandidat för ett parti som just nu har stark medvind har hon rimligtvis andra vägar att uttrycka sina åsikter än genom att störa ett partiledartal och visa brösten.
Kanske är det tankeförmågan som brister. Efteråt klagade Wenhammar i medier över polisens hårdhänta ingripande. I ett land där en statsminister och en utrikesminister har mördats är det naivt på gränsen till korkat att tro att man ska kunna springa skrikande mot statsministern och mötas av en förstående dialogpolis.


  •  
     
     
Via: barometern.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Y7gGJ$5Du

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply