Négy hónap börtönre ítélték Tunéziában a Femen aktivistáit

Négy hónap börtönre ítélték Tunéziában a Femen aktivistáit

"Ez olyan politikai döntés, amely megerősíti véleményünket Tunézia diktatórikus jellegéről. Egyszerűbb a lányokat börtönbe vetni, mint elismerni, hogy a nőknek joguk van szabadon rendelkezni a testükkel".

2013.06.13 04:31MTI
Kinyomtatom

Fórumozok róla

+Nagyobb betűméret-Kisebb betűméret

Fotó: MTI

Egyenként négyhavi letöltendő börtönbüntetésre ítélték Tunéziában szerdán a Femen nőjogi szervezet három európai aktivistáját "a jó erkölcs és a közszemérem megsértéséért" – közölte Szuhaib Barhi, az elítéltek védője. Inna Sevcsenko, a Femen vezetője az ítéletre reagálva bejelentette: a szervezet további akciókat tart majd Tunéziában.

"Ez olyan politikai döntés, amely megerősíti véleményünket Tunézia diktatórikus jellegéről. Egyszerűbb a lányokat börtönbe vetni, mint elismerni, hogy a nőknek joguk van szabadon rendelkezni a testükkel" – mondta Inna Sevcsenko telefonon a szervezet székhelyéről, Párizsból. "Nagyon dühösek vagyunk a túl szigorú ítélet után, és folytatni fogjuk tunéziai akcióikat. (…) Nem hagyjuk abba" – közölte.

A nők francia ügyvédje, Patrick Klugman, aki rövidesen Tuniszba utazik, megdöbbenését fejezte ki az ítélet hallatán, és elítélte a szólásszabadság megsértését. A három nőt – két francia és egy német állampolgárt – május 29-én vették őrizetbe, mert félmeztelenül tüntettek tunéziai társuk, a május 19. óta fogva tartott Amina Tyler támogatására. A 19 éves Amina Tyler közfelháborodást keltett Tunéziában azzal, hogy félmeztelen fotókat tett közzé saját magáról az interneten, amivel a nők hátrányos helyzetére akarta felhívni a figyelmet.

Hozzáadom a könyvjelzőhözKüldd ide: DeliciousKüldd ide: DiggKüldd ide: FacebookKüldd ide: myspaceKüldd ide: twitter

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: kulfold.ma.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Kx1ZT$38i

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply