Oksana (18) over daders na barbaarse verminking: "Castreren en aan honden …

Arm en voeten geamputeerd en 55% van huid verbrand na groepsverkrachting

Oekraïne is in shock na de barbaarse en extreem sadistische aanval op Oksana Makar, een 18-jarig meisje dat door drie mannen verkracht werd en vervolgens gruwelijk toegetakeld. Ze staken hun weerloos slachtoffer in brand. Haar voeten en rechterarm moesten geamputeerd worden. Vanop haar ziekenbed kent Oksana geen genade met haar agressors: "Schiet hen dood, castreer hen en voed hen aan de honden!". In het hele land is een golf van protest ontstaan, zeker nadat twee van de drie daders vrijuit dreigden te gaan omdat ze de zonen waren van gewezen toppolitici. Pas na een demonstratie van enkele topless activistes van de wereldberoemde vrouwenbeweging Femen staat het nu vast dat ze toch vervolgd zullen worden.

De barbaarse groepsverkrachting is nauwelijks in woorden te beschrijven.
Oksana verklaarde aan de politie dat ze door twee mannen was uitgenodigd op het appartement van een vriend. Daar werd ze eerst door alledrie de daders verkracht. Daarna hebben ze haar nog proberen te wurgen, vervolgens in een deken gewikkeld, in een put op een bouwwerf gedumpt en tot overmaat van ramp ook nog eens in brand gestoken.

55 procent huid verbrand
De laffe daders lieten hun slachtoffer voor dood achter, maar als bij wonder overleefde Oksana haar helse aanval. Oksana werd een dag later gevonden, toen een toevallige voorbijganger haar hoorde kreunen.  Ze is wel voor het leven verminkt: haar rechterarm en twee voeten moesten geamputeerd worden en ze heeft ook zware brandwonden. Liefst 55 procent van haar huid is compleet verbrand. Ze werd een tijdje in een kunstmatige coma gehouden omdat de pijn onmenselijk zwaar was en nadat ze weer bij bewustzijn kwam, verklaarde ze: "Ik dacht echt dat ik het niet zou overleven. Ik voelde mijn lichaam niet meer. Ik riep meteen om hulp, maar niemand kwam. Dan begon ik te bidden. Ik voelde dat ik ging sterven, toen alles wazig werd voor mijn ogen."

Kritiek
Oksana kreeg bezoek van haar moeder Tetyana Surovitska. Op de vraag van haar moeder wat er met de daders moet gebeuren, antwoordt Oksana vanop haar ziekenbed: "Schiet hen dood, astreer hen en voed hen aan de honden. Meer woorden wil ik daar niet aan vuilmaken". De moeder blijft toch doorvragen en vraagt om haar (gamputeerde arm) te laten zien. "Ik ben er erg aan toe en voel me barslecht. Dan beveelt de moeder om te zeggen dat ze nog leeft en zal blijven leven. Oksana doet dat na enige aarzeling. De video die de moeder op YouTube heeft gezet, lokt uiteenlopende reacties uit. Critici vinden dat ze haar dochter respectloos behandelt door zo door te vragen naar de daders en haar verminkingen. Ze zou ook geld vragen voor interviews en al ingezameld liefdadigheidsgeld dat voor haar dochter bedoeld was, zelf hebben gespendeerd.

Anderen vinden dan weer dat de moeder juist door deze choquerende video de zaak van haar dochter voldoende ruchtbaarheid kon geven zodat de daders wel kunnen gestraft worden. Twee van de drie daders kwamen zowaar bijna straffeloos weg, nadat ze snel na de aanval gearresteerd werden. Maxim Prisyjnikov, de 23-jarige zoon van een plaatselijke topambtenaar en Artyon Pogosyan, de 21-jarige zoon van de regionale procureur, werden meteen vrijgelaten bij gebrek aan bewijsmateriaal. Een van de vaders (allebei gewezen toppolitici) kwam zelfs op televisie heel koeltjes vertellen over het 'voorval' waarvan zijn zoon beticht werd.

Doodstraf
De hele zaak ontketende een storm van protest, geleid door de vermaarde meiden van de vrouwenbeweging Femen, die een topless betoging opzetten en slogans droegen als "Executeer de daders!". Ze kloegen ook de straffeloosheid aan op het dak van het gebouw van de procureur-generaal in Kyiv. En het werkte: de politie heeft de twee daders opnieuw opgepakt en ook de executie-oproep viel niet in dovemansoren, want enkele parlementsleden hebben al een vurige oproep gelanceerd om de doodstraf terug in te voeren. Net als het slachtoffer riepen ook enkele parlementairen op om de daders te laten castreren.

Via: demorgen.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Q9YdL$l6

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply