Politie houden Femen-betoging Tunesië tegen

De Tunesische politie heeft drie activistes opgepakt die zich woensdag voor het Tunesische ministerie van justitie ontkleedden. De drie activistes zijn lid van de van oorsprong Oekraïense protestbeweging Femen en wilden protesteren tegen de arrestatie van een Tunesische Femen-activiste, Amina Tyler.

De drie vrouwen, volgens Femen een Duitse en twee Françaises, togen naar de ingang van het gebouw van het ministerie. Daar aangekomen lieten ze hun jassen vallen. Op hun naakte bovenlijf was onder andere ‘Free Amina’ te lezen. De vrouwen schreeuwden leuzen en hadden spandoeken mee waarop Tylers vrijlating werd geëist. Al na enkele minuten werd de protestactie door de politie beëindigd. De vrouwen werden naar een nabijgelegen politiepost overgebracht.

Advocaten die bij het ministerie werken waren niet blij met de protestactie. “Dit is tegen onze religie”, zei Fatima Zahaouadi, een jonge advocate. “Het ministerie is geen huis van lichte zeden”, zei een andere boze omstander.

Amina Tyler veroorzaakte in maart ophef door topless protestfoto’s van zichzelf op internet te zetten. Ze dook vervolgens onder, omdat conservatieve geestelijken een fatwa tegen de vrouw hadden uitgesproken. Op 19 mei werd Tyler opgepakt, omdat ze zich bij de belangrijkste moskee van de heilige stad Kairouan probeerde te ontkleden. Ze verklaarde nog een keer een protestactie te willen houden. Tyler werd aangeklaagd voor het bij zich dragen van een busje afwerende spray. Donderdag volgt de uitspraak in de zaak.

Via: nd.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~I9YdL$2si

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply