Politie houdt blote activistes aan langs route Gouden Koets


Door: redactie

17-9-13 -
13:43  bron: AD


© ap.

De politie arresteerde in Den Haag aan het begin van de middag twee halfblote dames. Ze stonden op het Plein net voordat de Gouden Koets verscheen. Dit meldt een verslaggever van het AD ter plaatse.


© AP.

Het gaat om vrouwelijke activisten van Femen Nederland. Zij protesteren vaker naakt. 'Kabinet kleedt ons uit', zou een kreet zijn geweest die door de vrouwen werd geuit.

Gelijke kansen
'Stop met bezuinigingen, investeer in vrouwen', klinkt het in een verspreid persbericht van de feministische protestgroep. 'Sociale emancipatie zit niet alleen in burgerrechten, maar vooral in een mentaliteitsverandering in de samenleving! We eisen dat het kabinet investeert in vrouwen emancipatie, door geld te steken in educatie van de samenleving om gelijke kansen te bevorderen voor minderheden onder de vrouwen. Weg met stigma! Bijstandsmoeders, transgenders, allochtone vrouwen... hebben het recht op gelijke kansen en geen uitspraken als 'ze kiezen zelf om hoer te zijn' als het noodlot toeslaat!'

Ongeveer tien agenten sloegen een deken om de vrouwen en droegen hen in het zicht van het publiek weg een zijstraat in. Het is nog niet bekend waarom zij daar stonden. De naaktlopers kunnen een boete tegemoet zien van maximaal 380 euro.


© ap.


© Robert Kruyskamp.

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: ad.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~YgjlY$4CI

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply