Rätt tänkt, men i fel forum

Partiets Skåneordförande Petter Forkstam säger att Wenhammar bads att välja mellan sina olika aktivistroller och inte kunde lova att begränsa den typen av aktivism som när hon och andra från Femen störde Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen.

Själv menar Wenhammar att det är aktivism som för demokratin framåt. Och det har hon rätt i. Dock valde de fel forum i Almedalstalet. Just Almedalen, och i synnerhet talen är den svenska demokratins heliga graal. Konceptet vilar på att man som värst mumlar något argt, vägrar applådera eller i extremfall buar halvhögt. I ett skränigt politiskt klimat är detta en fredad zon av lyssnande. Om man inte kan respektera den oskrivna, eller nära nog numera skriva regeln att inte störa talet kan traditionen inte fortsätta. Det blir inte bara kontraproduktivt om man måste överrösta aktivister, det blir också ohållbart ur säkerhetssynpunkt. Säpo kan inte både läsa av en folkmassa för möjliga attentatsmän och samtidigt förväntas brottas med aktivister. Wenhammar och kompani skapade en oacceptabelt farlig situation.

I samband med feministmässan Nordiskt Forum gick Femen nakna i demonstrationståget och fick som vanligt mycket uppmärksamhet. Detta var rätt forum och ett av många sådana som finns för att göra sin röst hörd, utan att störa när vi kommit överens om att lyssna.

Via: skanskan.se


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~yZEHQ$5Hn

This entry was posted in SE and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply