Relletje rond Franse postzegel

In Frankrijk is een schandaaltje ontstaan na de presentatie van de officiële postzegel van het tijdperk van president François Hollande. Op de zegel staat het portret afgebeeld van een vrouw die Marianne zou moeten voorstellen, nationaal symbool van Frankrijk sinds de Franse revolutie. De kunstenaar, Olivier Ciappa, zegt het portret echter te hebben gemaakt naar de gelijkenis van Inna Sjevtsjenko, activiste van de feministische groep Femen.

Femen staat bekend om haar opzienbarende topless protestacties. De Oekraïense Sjevtsjenko woont tegenwoordig in Frankrijk. Ook Marianne wordt overigens niet zelden met ontblote borst of borsten voorgesteld.

Niet iedereen is van de nieuwe zegel gediend. De kleine, conservatieve Christendemocratische Partij heeft opgeroepen tot een boycot van het frankeermiddel.

Via: nd.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ONy4E$3e2

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply