«Sextremister» vil invadere Storbritannia

Sett tv2.no som startside.

Av Roar Dalmo Moltubak

Den ukrainske gruppen har vakt internasjonal oppmerksomhet siden 2008 med sine provokative nakendemonstrasjoner blant annet mot Silvio Berlusconi, OL i London og ved et atomkraftverk. Gruppen varsler nå en intensivering av aksjonsvirksomheten i en rekke Europeiske land.

I en gjesteblogg i Huffington Post, skriver gruppens leder Inna Shevchenco at rekrutteringen av britiske kvinner allerede er i gang.

- Britiske kvinner har sluttet seg til vår nakne hær og de sier «vi trenger Femen» i Storbritannia, skriver Shevchenco.

Temaene gruppen har demonstrert toppløse mot - eller for - har stor spennvidde. I februar i år slo de til i Notre Dame i Paris for å feire Pave Benedicts abdisering.

I BUNNEN AV DENNE SAKEN KAN DU SE VIDEOER FRA NOEN AV FEMENS DEMONSTRASJONER

Varsler «naken massakre»

I bloggen skriver hun videre om de viktigste sakene for kvinnegruppens inntog på det britiske øyriket.

VARSLER KAMP: Femen-leder Inna Shevchenco, her avbildet i Madri i oktober i år.VARSLER KAMP: Femen-leder Inna Shevchenco, her avbildet i Madri i oktober i år. © Reuters
- Prostitusjon, innvandringslover og islamsk ekstremisme vil ikke unnslippe Femens nakne massakre. Femen vil alltid finne en måte å være der vi behøves, heter det i blogginnlegget.

Kjønnslemlestelse av kvinner vil ifølge Femen-lederen bli en hovedsak for gruppens aksjoner i Storbritannia.

- Ingen snakker om FGM (kjønnslemlestelse, journ.anm.) i England. Folk antar at det er så voldelig og ekstremt at det ikke kan eksistere der, at det bare skjer i Afrika og Midtøsten, men Storbritannia ligger blant de høyeste i Vesten, hevder Shevchenco.

Hun advarer videre om at den nye aktivistavdelingen i Storbritannia vil være «ekstremt provokativ» og vil legges merke til i Londons gater.

- Flere britiske kvinner vil ble trent opp til å bli «sextrimister». Gatene i London vil bli okkupert av våre nakne kropper, malt med politiske krav og fargerike kroner. Feminismen vil komme tilbake til gatene.

I 2010 gjennomførte Femen ett av sine mest omtalte stunts, da de demonstrerte mot Russlands statsminister Vladimir Putin. Foran en statue av Lenin holdt de opp sine plakater og ropte slagord mot den russiske statsministeren.

Open all references in tabs: [1 - 6]

Via: tv2.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~gcz1U$4NA

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply